top of page

KUULONTUTKIMUS

Yleisin kuulonaleneman aiheuttaja on ikääntymisen myötä tapahtuva kuulon heikkeneminen. Kuulonalenemiseen on myös muita syitä mm. meluvammat sekä erilaiset korvasairaudet.
Kuulontutkimukset Kuulopisteellä tekee aina koulutettu audionomi eli kuulontutkija.

Audiogrammi (Agr) on kuulontutkimuksen tulos.

Kuulontutkimukset:

  • Agr (ilmajohtokuulo)                                   70 euroa

  • Agr + Puhetesti                                          130 euroa

 

Audionomin tekemiä tutkimuksia ovat äänesaudiometriatutkimus, johon kuuluvat ilmajohto- ja luujohtotutkimukset, puhetesti sekä epämiellyttävyyskynnys.

Kuulokojeen sovitukseen vaaditaan Agr + Puhetesti, jotta kuulokoje saadaan säädettyä parhaiten vastaamaan kuulonkuntoutuksen tarpeita.

Kela-korvaus kuulontutkimuksista vain lääkärin lähetteellä.

Varaa aikasi kuulontutkimuksiin

IMG_20220317_085155798_HDR_edited.jpg

Milloin kannattaa hakeutua tutkimuksiin?

  • kun toisen puheesta ei saa kunnolla selvää

  • kun ovikellon tai puhelimen hälytysääni ei kuulu

  • kun television tai radion äänenvoimakkuutta on säädettävä kovemmalle

  • kun alkaa kartella tilaisuuksia, joissa on paljon ihmisiä ja hälyä

 

Mikäli yksi tai useampi kohta tuntuu liiankin tutulta, ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika kuulontutkimuksiin.

 

Jos sinulla on yhtäkkinen ja akuutti kuulonalenema, ota yhteyttä suoraan korvalääkärin vastaanotolle mahdollista lähetettä varten.

Kuulonhuoltopalvelut maksusitoumuksella:

Jos sinulla on todettu ammattitauti, tapaturma tai sotavamma, kuulokojeen ja siihen liittyvät tutkimukset ja mahdolliset apuvälineet kustantaa vakuutusyhtiö, tapaturmavirasto tai valtiokonttori.

 

Valtiokonttorin ja vakuutusyhtiöiden asiakkaat voivat ottaa kuulokojeasioissa suoraan meihin yhteyttä niin kuulonhuoltopalvelut hoituvat sujuvasti liikkeemme kautta – hoidamme yhteydenotot ja laskutukset suoraan maksavan tahon kanssa.

 

Mikäli vakuutusyhtiösi on tehnyt muutoksia meluvammapotilaidensa hoitopolkuun ja velvoittaa sinua hankkimaan kuulokojeet julkisen terveydenhuollon kautta jonottomalla;

kuulokojeen huollot, puhdistukset, korjaukset, säädöt ja kuulokojetarvikkeet (paristot, vahasuojat, lisälaitteet) saat edelleen Kuulopisteeltä maksusitoumuksella veloituksetta.

Vastaanotolle tullessanne:

 

Oli kyseessä kuulontutkimukset, kuulokojeiden säätö tai mallinotto - huolehtikaa, että korvanne ovat puhtaat!

Paljon vahaa sisältävä korvakäytävä on este yllä mainituille toimenpiteille. Korvavahan muodostuminen on yksilöllistä. Korvavahatulppa estää tehokkaasti myös kuulokojeesta saadun hyödyn toimimalla esteenä vahvistetuille äänille, joten korvien säännöllinen puhdistus kannattaa. Korvien puhdistukseen ei saa käyttää pumpulipuikkoa, vaan korvavahatulpan 

ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettuja suihkeita. Kova korvavahatulppa on aina ensin pehmitettävä ennen korvan puhdistustoimenpiteitä.

Korvien puhdistus:

 

Korvien puhdistus imulla onnistuu Seinäjoen Kuulopisteellä ajanvarauksella kuulontutkijan vastaanotolla. Korvavahatulppaa tulee pehmittää pari päivää ennen vastaanottoaikaa korvavahantulpan hoitoon tarkoitetuilla suihkeilla tai tipoilla, esimerkiksi Remo-Vaxilla. 

Voitte tiedustella korvien puhdistusaikaa myös oman kunnan Terveyskeskuksesta, aikuisneuvolasta tai korvalääkärin vastaanotolta.

Kotikäynnit:

Kuulontutkimukset, kojesovitukset ja kuulokojeiden säädöt on myös mahdollista teettää kotona henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse itse vastaanotolle.

Lisätietoja kotikäynneistä saat ottamalla meihin yhteyttä!

Kuinka hakeutua kuulontutkimuksiin?

Kuulontutkimus
Kotikäynnit
Korvien puhdistus
bottom of page