top of page

KUULONTUTKIMUS

Yleisin kuulonaleneman aiheuttaja on ikääntymisen myötä tapahtuva kuulon heikkeneminen. Kuulonalenemiseen on myös muita syitä mm. meluvammat sekä erilaiset korvasairaudet.
Kuulontutkimukset Kuulopisteellä tekee aina koulutettu audionomi eli kuulontutkija.

Audiogrammi (Agr) on kuulontutkimuksen tulos.

Kuulontutkimukset:

  • Agr (ilmajohtokuulo)                                   75 euroa

  • Agr + Puhetesti                                          145 euroa

 

Audionomin tekemiä tutkimuksia ovat äänesaudiometriatutkimus, johon kuuluvat ilmajohto- ja luujohtotutkimukset, puhetesti sekä epämiellyttävyyskynnys.

Kuulokojeen sovitukseen vaaditaan Agr + Puhetesti, jotta kuulokoje saadaan säädettyä parhaiten vastaamaan kuulonkuntoutuksen tarpeita.

Kela-korvaus kuulontutkimuksista vain lääkärin lähetteellä.

   Kuulontutkimukseen voi tulla myös ilman lähetettä.

Varaa aika kuulontutkimuksiin

Milloin kannattaa hakeutua tutkimuksiin?

  • kun toisen puheesta ei saa kunnolla selvää

  • kun ovikellon tai puhelimen hälytysääni ei kuulu

  • kun television tai radion äänenvoimakkuutta on säädettävä kovemmalle

  • kun alkaa kartella tilaisuuksia, joissa on paljon ihmisiä ja hälyä

 

Mikäli yksi tai useampi kohta tuntuu liiankin tutulta, ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika kuulontutkimuksiin.

 

Jos sinulla on yhtäkkinen ja akuutti kuulonalenema, ota yhteyttä suoraan korvalääkärin vastaanotolle mahdollista lähetettä varten.

Kuulonhuoltopalvelut maksusitoumuksella:

Jos sinulla on todettu ammattitauti, tapaturma tai sotavamma, kuulokojeen ja siihen liittyvät tutkimukset ja mahdolliset apuvälineet kustantaa vakuutusyhtiö, tapaturmavirasto tai valtiokonttori.

 

Valtiokonttorin ja vakuutusyhtiöiden asiakkaat voivat ottaa kuulokojeasioissa suoraan meihin yhteyttä niin kuulonhuoltopalvelut hoituvat sujuvasti liikkeemme kautta – hoidamme yhteydenotot ja laskutukset suoraan maksavan tahon kanssa.

 

Mikäli vakuutusyhtiösi on tehnyt muutoksia meluvammapotilaidensa hoitopolkuun ja velvoittaa sinua hankkimaan kuulokojeet julkisen terveydenhuollon kautta jonottomalla;

kuulokojeen huollot, puhdistukset, korjaukset, säädöt ja kuulokojetarvikkeet (paristot, vahasuojat, lisälaitteet) saat edelleen Kuulopisteeltä maksusitoumuksella veloituksetta.

Vastaanotolle tullessanne:

 

Oli kyseessä kuulontutkimukset, kuulokojeiden säätö tai mallinotto - huolehtikaa, että korvanne ovat puhtaat!

Paljon vahaa sisältävä korvakäytävä on este yllä mainituille toimenpiteille. Korvavahan muodostuminen on yksilöllistä. Korvavahatulppa estää tehokkaasti myös kuulokojeesta saadun hyödyn toimimalla esteenä vahvistetuille äänille, joten korvien säännöllinen puhdistus kannattaa. Korvien puhdistukseen ei suositella pumpulipuikkoa, vaan korvavahatulpan 

ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettuja suihkeita. Kova korvavahatulppa on aina ensin pehmitettävä ennen korvan puhdistustoimenpiteitä.

Korvien puhdistus:

 

Korvien puhdistus imulla onnistuu Seinäjoen Kuulopisteellä ajanvarauksella kuulontutkijan vastaanotolla. Korvavahatulppaa tulee pehmittää pari päivää ennen vastaanottoaikaa korvavahantulpan hoitoon tarkoitetuilla suihkeilla tai tipoilla, esimerkiksi Otocurilla tai apteekista saatavalla Remo-Vaxilla. 


 

Voitte tiedustella korvien puhdistusaikaa

myös oman kunnan Terveyskeskuksesta,

aikuisneuvolasta tai korvalääkärin vastaanotolta.

IMG_20220317_085155798_HDR_edited.jpg

Kuinka hakeutua kuulontutkimuksiin?

Varaa aika korvien puhdistukseen

Kotimainen tuote, ehkäisee korvavahatulpan muodostumista ja hillitsee korvakäytävän kutina

Kotikäynnit:

Kuulontutkimukset, kojesovitukset ja kuulokojeiden säädöt on myös mahdollista teettää kotona henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse itse vastaanotolle.

Lisätietoja kotikäynneistä saat ottamalla meihin yhteyttä!

Kuulontutkimus
Korvien puhdistus
Kotikäynnit
Kuulo

KUULO

Kuulolla on monta tehtävää, mutta ennen kaikkea se on kommunikaatioaisti. Kuulon kautta olemme yhteydessä toisiin ihmisiin, opimme puhumamme kielen ja hahmotamme tilan ja suunnan kuulon avulla.

Cochlear-korva-1-768x601.png

Aistin- ja hermosolujen rappeutuminen alkaa heti yksilön aikuistuttua teini-iässä. Muutokset tapahtuvat alkuvaiheessa hitaasti - siksi oman kuulokyvyn vähäisiä muutoksia ei helpolla huomatakaan, kun taas muut havaitsevat ne ehkä nopeammin. Kuulojärjestelmä sopeutuu toiminnallisesti muutoksiin sitä mukaa, kun niitä ilmenee. Sen sijaan äkilliset muutokset jokainen havaitsee yleensä herkästi.

 Kuuletko vai luuletko?

Varaa aika kuulontutkimuksiin

Luotettavan tiedon kuulosi tasosta antaa vain audionomin tekemä kuulontutkimus.

Mikäli kuulon taso on alentunut merkittävästi, audionomi suosittelee kuulonkuntoutuksen aloittamista ja kertoo eri vaihtoehdoista jatkotoimenpiteitä varten.

 

Kuulokoje on yksi kuulonkuntoutuksen apuvälineistä ja nykyaikaista huipputeknologiaa edustavat kojeuutuudet auttavat ylläpitämään mahdollisimman luonnollista elämää kuulonalenemasta huolimatta. Lue lisää kuulokojeista...

Sinua voisi kiinnostaa seuraavaksi:

bottom of page